Aliağa'da 8 Mart İçin Yürüyüş Çağrısı
Şiddete karşı, eşitlik ve emek için kadınlar 8 Mart'ta yürüyecek
İzmir’in Aliağa ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yürüyüş düzenlenecek. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla gerçekleştirilecek etkinlikte kadınlar, şiddete, yoksulluğa, sömürüye ve eşitsizliklere karşı bir araya gelecek.
Şiddete ve eşitsizliğe karşı yürüyüş
Platform tarafından yapılan çağrıda, kadınların yaşamın her alanında eşitlik talebini yükseltmek amacıyla 8 Mart’ta yürüyüş düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, “Şiddete karşı, eşitlik için, emek için 8 Mart’ta yürüyoruz” denilerek tüm kadınlar ve dayanışma göstermek isteyen yurttaşlar etkinliğe davet edildi.
“Dayanışmayı büyütüyoruz”
Açıklamada ayrıca, 8 Mart’ta yoksulluğa, şiddete, sömürüye ve her türlü gericiliğe karşı dayanışmayı büyütmek amacıyla buluşulacağı ifade edilerek şu çağrı yapıldı:
“8 Mart’ta tüm kadınları ve destek veren herkesi büyük yürüyüşe bekliyoruz. Yaşasın 8 Mart.”
Toplanma Petrol-İş önünde
Aliağa’daki yürüyüş 8 Mart 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek. Katılımcılar saat 16.30’da Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi önünde toplanarak yürüyüşe başlayacak.
KuzeyinSesi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 30.03.2026 13:42:16. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: Aliağa'da 8 Mart İçin Yürüyüş Çağrısı Son dakika genel haberleri, genel son dakika haber, genel son dakika, son dakika genel, genel haber sayfamızda genel haberleri okuyabilir, genel son dakika haberleri ve güncel genel gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.




















