ÖĞRETMENLER GÜNÜ ALİAĞA'DA KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ALİAĞA'DA KUTLANDI

aliaga gundem
ÖĞRETMENLER GÜNÜ ALİAĞA'DA KUTLANDI

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da da tören ve etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan ‘Öğretmenler Günü’ etkinlikleri Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’ndeki programla devam etti. Kutlama programına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’ndeki program göreve yeni başlayan öğretmenler adına Arzu Sevim Lafatan’ın ve emekli öğretmenler adına Hülya Güvender’in konuşması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan yaptı.

ALİAĞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDAL BAYHAN: “ÖĞRETMENLERİMİZ SAYESİNDE VARLIĞIMIZI İLELEBET SÜRDÜRECEĞİZ”

Öğretmenlerin ülkenin umudu ve dinamiği olduğunu belirten Bayhan, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “İnsan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere yabancı kalmayan siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetişecek, bu nesillerle birliğimizi, dirliğimizi, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz. Ülkemizin fikir, kültür, sanat, bilim, siyaset alanında öne çıkan bütün değerlerinde bir çömlek ustasının testide bıraktığı iz gibi öğretmenlerimizden izler vardır. Nasıl ki Osman Gaziyi Şeyh Edebali, Fatih’i Akşemseddin yetiştirmiş ve çağ açıp çağ kapatmalarına vesile olmuşsa, yeryüzünün bütün mazlumlarına umut olacak bir neslin yetişmesine de sizler vesile olacaksınız. Bu topraklarda, nice öğretmenler gününü gururla, heyecanla, huzurla ve başarılarla dolu olarak kutlamamızı diliyor, genç meslektaşlarıma meslek aşklarının hiç bitmeyeceği bir çalışma hayatı, emekliye ayrılan öğretmenlerimize huzurlu ve sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum.”

ORATORYOYA BÜYÜK ALKIŞ

Milli Eğitim Bakanı Prf.Dr. Ziya Selçuk’un Öğretmenler Günü Mesajının okunmasının ardından Aliağa’da göreve yeni başlayan öğretmenlerin meslek yemin töreni gerçekleştirildi. Yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan tarafından takdim edildi. Şehit öğretmenler anısına barkovizyona yansıtılan video gösterimi duygusal anlar yaşatırken öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Öğret Öğretmenim’ adlı oratoryo gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Yoğun katılımın olduğu program çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

KuzeyinSesi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 19.04.2026 14:11:18. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: ÖĞRETMENLER GÜNÜ ALİAĞA'DA KUTLANDI Son dakika Aliağa haberleri, Aliağa son dakika haber, Aliağa son dakika, son dakika Aliağa, Aliağa haber sayfamızda Aliağa haberleri okuyabilir, Aliağa son dakika haberleri ve güncel Aliağa gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.