Menemen'de gazeteciye darp ve karşılıklı ithamlar
Menemen'de gazeteciye darp ve karşılıklı ithamlar
Menemen bölgesinde yayın yapmakta olan Çağrı Radyo Genel yayın Yönetmeni Ulvi Tanrıverdi, geçtiğimiz Cuma akşamı sokak ortasında darp edildi. Tanrıverdi, darp sonrası karakola giderek saldırgandan şikayetçi olurken, azmettirici olarak Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u gösterdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de saldırıyla ilgili birer kınama yazısı yayınladığı olayın ardından bugün de Menemen Belediyesi bir basın açıklaması yaparak gazeteci Ulvi Tanrıverdi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
AZMETTİRENLER ORTAYA ÇIKARILMALI
Çağrı Haber Gazetesi’nde yaşanan olayı detaylarıyla açıklayan Tanrıverdi, Menemen belediye Başkanı Serdar Aksoy’la ilgili bir program hazırladığını ve saldırının bu nedenle yapıldığını iddia ederek emniyette verdiği ifadesinde şunları söyledi:
“10.04.2020 Cuma günü saat 21.30 sularında markete gittim. Marketin önüne geldiğimde cebimden cüzdanımı çıkarıp içinden para alacağım anda ara sokaktan “Ulan sen Allahla Dinle!” nidasıyla tam yüzünü görmeye bile fırsat olmadan başıma aldığım darbeyle sersemledim, bu durumumdan yararlanarak genç biriydi art arda kafama yumruklar attı.
Sendeledim düştüm o ara tekmeledi. Bir genç de bu saldırgan genci engellemeye çalışıyordu. O arda kendime geldim ve az ileride bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü\'ne bağlı Merkez Karakolu\'na gittim. Durumu izah edip saldırganın yakalanmasını ve şikayetçi olduğumu belirttim. Polis memurlarıyla birlikte hastaneye acile gittik. Muayene oldum ve tomografi çekildi. Tansiyonum 20’ye çıkmış kendimi bitkin hissetmem gerekirken adrenalim de tansiyonla paralel yükseldi, sanki hiçbir şeyim yokmuş gibi hissettim. Fakat eve döndükten sonra başıma aldığım darbelerden dolayı ağrıdan uyuyamadım.
Olayın görünen yüzü bu!
Bir de görünmeyen asıl yüzüne dönersek onu da kısaca aktarayım.
Serdar Aksoy ile Menemen Belediyesinin 1 yılını Mercek altına yatırıyoruz başlığıyla bir dizi program hazırladım bir nevi belgesel niteliğinde.
6 Nisan Pazartesi günü Çağrı Radyo\'da yayınlanacaktı fakat benim ağır bir grip geçirmem nedeniyle o günkü programı iptal ederek sosyal medya kişisel hesabımdan güncel konumuz olan “Korona”ya da gönderme yaparak bir paylaşım yaptım;
Paylaşımda; “Bugün de toparlayamadık kendimizi programa çıkacak düzeyde… Yarına Tanrı, pordon ‘Korona kerim!’
Uzun zamandan beri belediye’de üst düzey yöneticilerin de sürekli etiketlendiği Yusuf Akkoyun adlı sahte hesaptan bu paylaşımımı alarak üzerine;
“PAPAZ YENE ÇILDIRMIŞ. ŞU MÜBAREK GÜNDE BARİ YAPMA İNSANLARIN DİNİ İNANÇLARIYLA DALGA GEÇME KAREKTERSİZ İNSAN #ÜLVİ # BELANIVERDİ# yazarak paylaşmış.
Bu sahte hesaplar bende engelli oldukları için ben görmedim fakat bir arkadaşımla telefonla konuşurken bundan söz etti ve bana gönderdi.
Paylaşımım üzerine yazdıklarını okuyunca kanım dondu. Ve dedim; anlaşılıyor ki bana bir ders vermeyi akıllarına koymuşlar, bu da yarın bana ders verecek olanın nedeni olacak.
Bana saldırı sırasında; “Ulan sen Allahla ,Dinle!..” nidasını duyduğum an; \"işte o an dedim,\" ama çok apansız yakalandım.
19 yaşındaki bir gencin beni öldüresiye saldırısı öncesi ve sonrası da içki şişesinin sokakta elinde olduğunun duyumunu aldım.
Benim paylaşımımın neresinde din, inanaç ve tanrı ile dalga geçme var?
Bu tamamen bir hedef gösterme gibi gösterip organize bir işi kamufle etmedir ki gene Menemen Belediyesi kendini personelleri aracılığıyla ele verdi…
“ŞİDDETE KARŞIYIZ.
Bir Genel Yayın Yönetmenine yapılan saldırıyı ilçemizin seçilmiş belediye başkanına yükleyemezsin. Kendine gel kendine.”
Diye tehdit içerikli paylaşımı baskı yoluyla paylaşılması için belediye çalışanlarına servis ediliyor. Ve belediye başkanını yalnız bırakmayacaklarına dair destek veriliyor;
Seni asla yalnız bırakmayacağız. Gönlünün güzelliğini bilmeyenlere inat sonuna kadar seninleyiz SERDAR AKSOY…
Belediye başkanının bu yöntemini artık ezberledik biz Menemen’de.
Ben radyodan, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a soruyorum, anında sahte hesap Yusuf Akkoyun’dan yanıt ya da eleştiri geliyor.
Yusuf Akkoyun hesabına da etiketliler başkanın A Takımı.
Ve bugüne kadar da bu sahte hesaptan belediyemiz adına yapılan açıklama ve yorumlarla bizim hiçbir ilgi ve ilişkimiz yoktur gibi bir açıklama yapılmadığı gibi
bu hesap hakkında belediye sözcüsü gibi davranmasından dolayı yanlış anlaşılmalara sebep olacağı hakkında acaba Cumhuriyet Savcılığına Menemen Belediye Başkanı suç duyurusunda bulunmuş mudur?
Bunu da onlara sormak gerek.
Menemen Belediyesi ile ilgili yaptığım haberler, yazılar, radyo programları hepsi yerinde duruyor.
Bugüne değin hiçbir yazdığım, söylediğim hiçbir şeyi ne yalanlayabildiler.
Ne düzeltme gönderdiler, ne de tekzip ettiler.
Yapamazlar çünkü katmadan, karıştırmadan araştırıp bulduğumuz gerçekeleri yazarak yurttaşların doğru haber almasını sağladık bugüne kadar.
Bu tür saldırılar, baskılar bizi asla yaptığımız doğru gazetecilikten geriye doğru adım attırmayacak daha da çok özveri ile çalışıp halkın gerçekleri öğrenmesini sağlayacağız.
Bugün yaptığım radyo programında benim, ailemin fertlerinden birinin başına bir şey gelirse tek sorumlusunun Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy olduğunu açıkladım.
Bu konuda Aksoy’un beni mahkemeye vermesini bekliyorum.
“Fatsa’dan Menemen’e Terzi Fikri’den Serdar Aksoy”a güzellemeleri ile sol belediyecilik naraları ile gelip belediye meclis üylerinden personeline,
esnaftan yurttaşa faşizan baskılar uygulamaya kalkan Aksoy’u neden ailem ve benim can güvenliğimden sorumlu tuttuğumu mahkeme de tek tek açıklayacağım.
Şu an tek isteğim yasal mercilerin bu genci azmettirenleri ortaya çıkarmasıdır.”
SENDİKA VE CEMİYETTEN KINAMA
Olayın ardından basın meslek kuruluşları yayınladıkları bildirilerle saldırıyı kınayarak, bunu basın özgürlüğüne karşı yapılmış bir hareket olarak nitelendirdiler.
TGS İzmir Şubesi\'nden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetecinin, fikirlerinden dolayı fiziki saldırıya maruz kalmasının \'\'barbarlık\'\' olduğu belirtildi.
Saldırının failin ve arkasındaki gücün ortaya çıkartılmasının önemli olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
‘’Menemen\'de gazeteciye yapılan fiziki saldırı, halkın bilgi ve haber alma hakkına saldırıdır. Yerel demokrasinin yerleşmesine saldırıdır. Gazetecilerin özgür çalışamadığı ortamda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Saldırıyı kınıyor ve bu barbarlığın son olmasını diliyoruz.’’
İzmir Gazeteciler Cemiyeti de yapılan saldırının düşünce özgürlüğüne, demokrasiye, halkın bilgi edinme hakkına saldırı olduğunu ifade ederek “Binbir güçlük içinde habercilik yapmaya çalışan yerel basının destekleneceği yerde bir takım güç odakları tarafından susturulmaya çalıştırılması acıdır.
Saldırganlar cezasız kaldıkça, gazeteciler hedef gösterilmeye, halkın bilgi edinme hakkından rahatsız olan azmettiriciler ise karanlıkta ellerini ovuşturmaya devam edecekler.
Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak faillerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesinin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.” dedi.
MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN SUÇ DUYURUSU
Bugün sabah saatlerinde bir basın açıklaması yayınlayan menemen Belediyesi de Ulvi Tanrıverdi’nin Serdar Aksoy ile ilgili suçlamalarını reddederek haksız ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ifade etti.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Herşeyden önce şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu; insan bedenininin dokunulmaz olduğuna, temel hak ve özgürlüklerin tartışılmaz olduğunu belirtmek isteriz. Şiddet hiç bir zaman çözüm değildir ve olamaz. Dolayısıyla her türlü şiddeti; kime ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın lanetliyoruz.
Bahsi geçen programı düzenleyen Ulvi Tanrıverdi; birkaç gün öncesinde yaşadığı darp olayında Sayın Başkanımız Serdar Aksoy’u azmettirici olarak hedef göstererek, gerçek dışı ve iftira nitelikli beyanlarda bulunmuştur.
İlgili şahıs, yönetime geldiğimiz 31 Mart 2019 tarihi öncesinde Belediyemize ait kültür merkezini aylık 104-TL gibi cüzi bir rakamla kiralamış ve Belediyemize ait kültür merkezi çalışanlarını ve tüm radyo tesisatlarını karşılıksız olarak kullandığı gibi bir de üzerine Menemen Belediyesine yüklü miktarlarda faturalar keserek kazanç elde etmiştir. Aynı zamanda da Belediyemize toplamda 538.000,00TL lik fatura keserek sebepsiz zenginleşmeye yol açmıştır.
Göreve başladığımız 08.04.2019 tarihinden sonra hem adı geçen şahıs hakkında hem de geçmiş yönetim hakkında kamuyu zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunulmuştur. Ulvi Tanrıverdi’nin Belediye Başkanımız Serdar Aksoy hakkındaki yalan haberlere dayalı karalama ve iftaraya yönelik şahsi tutumu söz konusu suç duyurusundan sonra kaybettiği RANT tan kaynaklanmaktadır.
Kamuoyu tarafından bilinmektedir ki, Belediye Başkanımız Serdar Aksoy döneminde benimsenen en temel ilke; Menemen Belediyesi malları üzerinde yağma kabul edilmeyecek, halka ve millete ait olan mallar üzerinden kişi ve kurumlara rant sağlanmayacak, bundan önce yapılan bu ve buna benzer tüm hukuksuzlukların takipçisi olmaya devam edilecektir. Adı zikredilen şahsın ve belediyeyi rant kapısı olarak gören şahısların yapmış ve yapacağı; gazetecilik ilkelerine aykırı yayınlar Başkanımız Serdar Aksoy’u ilkeli tavrından geri adım attıramayacaktır.
Ulvi Tanriverdi yi darp eden kişinin gerek sosyal medyada vermiş olduğu beyanlarında gerekse de emniyette verdiği ifadesinde darp olayını gerçekleştirme sebebinin Ulvi Tanriverdi nin radyosunda dine, inanca yönelik saygısız sözlerinden kaynaklandığını belirtmektedir. Takdir edileceği üzere; Sayın Başkanımız Serdar Aksoy’u olayın tarafı ve azmettiricisi olarak hedef gösterilmesi kabul edilemez. İlgili şahsın hiçbir delile dayanmayan, tamamen kişisel varsayımlarından ibaret, iftira niteliği taşıyan, hakaret içerikli, kamuoyu nezdinde olumsuz etki yaratmak ve karalama amaçlı olarak kurgulanmış akla ziyan beyanları asılsız mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksundur
Tüm ülke ve dünya olarak sıkıntılı süreçten geçirdiğimiz şu günlerde, Menemen Belediyesi olarak biz de Corona Virüsü ile ilgili her türlü mücadeleyi verirken ve söz konusu mücadelemizle ilgili başarılı bir şekilde ilerlediğimiz dönemde, Menemen Belediye Başkanı Serdar AKSOY hakkında yapılan mesnetsiz, haksız ve hakaret içerikli söz konusu şahsın Menemen Belediyesinden sağladığı RANTI KAYBETMESİNDEN kaynaklanan iftira dolu bu yayın hakkında adli merciler önünde her türlü hukuki ve cezai hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. İlgili şahsın hem belediyemizi zarara uğratmasının hem de attığı iftiranın hukuki ve cezai anlamda bir bedeli olacağı hususunda adalete olan inancımız tamdır.
Ulvi Tanriverdi hakkında Menemen Belediyesinin Mallarını bedelsiz olarak kullanması sebebiyle KAMUYU ZARARA UĞRATMA suçundan suç duyurusundan bulunulmuştu, bugün itibariyle de Belediye Başkanımız Serdar Aksoy\'a atılan akla ziyan IFTIRA ve HAKARET içerikli beyanlar için de suç duyursunda bulunulacaktır.\"
KuzeyinSesi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 19.04.2026 20:58:36. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: Menemen'de gazeteciye darp ve karşılıklı ithamlar Son dakika Aliağa haberleri, Aliağa son dakika haber, Aliağa son dakika, son dakika Aliağa, Aliağa haber sayfamızda Aliağa haberleri okuyabilir, Aliağa son dakika haberleri ve güncel Aliağa gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Köşe Yazarları
İlginizi Çekecek Haberler












